Jóval veszélyesebb volt a jászapáti tűz, mint azt hétfőn gondolhattuk – videó

Megosztás

Volt az ominózus, kigyulladt épületben nyolc gázpalack is, amik fel is robbantak. Ezzel még veszélyesebbé tették a helyet, ahol rengeteg vegyszert is tároltak, ezekből pedig mérgező anyagok kerültek ki a levegőbe.

Nyolc darab gázpalack robbant fel Jászapátiban egy vegyszerekkel teli raktárépületben. A lángok akkorák voltak, hogy a tűzoltóknak az egyik falat le kellett bontani, hogy el tudják oltani a tüzet, ezt végül kilenc vízsugárral sikerült megfékezni. A vegyszerek miatt riasztották a katasztrófavédelem mobillaborját is, hogy figyelje, mennyi mérgező anyag került a levegőbe – értesült a Blikk.

Teljesen beborították a lángok azt a raktárépületet, ami hétfő este 9 óra körül gyulladt ki Jászapátin. A környékbeliek először csak arra lettek figyelmesek, hogy furcsa hangokat hallanak. Az épület korábban asztalos műhely volt, így többféle vegyszert is tároltak ott, ezért és a rengeteg faforgács miatt, percek alatt lángokba borult az közel 500 négyzetméteres raktár. Akkora volt a tűz, hogy szinte az összes környékbeli tűzoltó állomásról érkeztek kocsik, hogy segítsenek eloltani a tűzet. A tűzoltók munkáját nagy mértékben nehezítette, hogy az épület falai nagyon meggyengültek a lángokban, és attól lehetett tartani, hogy az egész épület összedől.

Az oltás utáni napon jól látható, hogy egy hatalmas lyuk tátong az épület falán, hiszen csak ennek a lebontásának segítségével tudták eredményesen eloltani a tüzet. Az épületben egyébként nyolc gázpalackot tartottak, melyek mind felrobbantak a tűzben. A vegyszerek miatt riasztották a katasztrófavédelem mobillaborját is, hogy figyelje, mennyi mérgező anyag került a levegőbe.

Íme a Tények tudósítása a helyszínről:

Kapcsolódó cikkek