Kétpónál nagy erőkkel dolgoznak a vasúti pálya helyreállításán

Megosztás

Kétpó térségében a baleset helyszínén a nagyteljesítményű daruval nappal és éjjel is folyamatosan dolgoztak. A bal vágányban lévő vágányhibát sikerült kijavítani, így a daru is használhatja a vágányt, szabadon mozoghat a további munkálatokhoz.

A konténerekre lógó optikai kábel elhúzása érdekében az erősáram szakemberei a kidöntött felsővezetéktartó oszlopról a kábeleket leoldották és kikötötték. Mezőtúr felől egy tehervagont vittek a helyszínre, a kisiklott kocsik alkatrészeinek elszállításához. A helyreállítás a bal vágányon várhatóan a hétvégén teheti lehetővé, hogy sebességkorlátozás mellett egy vágányon újraindulhasson vonatforgalom Tiszatenyő és Mezőtúr között.

A vonatok továbbra is módosított menetrend szerint, korlátozásokkal, késésekkel közlekednek, egy szakaszon pótlóbuszokkal kell utazni, járatkimaradásokra is számítani kell. A vasúttársaság javasolja az utazóknak, hogy kísérjék figyelemmel a MÁV honlapját, vagy a MÁVINFORM Facebook híreit, folyamatosan frissülnek az oldalak. Az aktuális változások itt tekinthetők meg.

A polgárőrök is kiveszik a részüket a munkából, a vagonokat őrzik éjjel-nappal. Mezőtúri és szolnoki polgárőrök biztosítják a kisiklott vonat helyszínét.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Fotó: szolnoki polgárőr egyesület Facebook

Kapcsolódó cikkek