Jetskisek száguldoznak a Tisza-tavon ész nélkül

Megosztás

Szomorú és egyben megdöbbentő esetet osztott meg a Poroszló Szeretlek csoport. Az egyik tagja veszélyes jelenségre hívta fel a figyelmet: egyes jetskisek túl veszélyesen száguldoznak ész nélkül a Tisza-tavon.

Veszélyes jelenség a Tisza-tavon, avagy egy szerencsés baleset története – kezdte szövegét az esetben érintett szemtanú.

Mint írta:

“Sajnos, a tiltás ellenére a Kis-Tiszán és környékén elszaporodtak a jetskisek. A legtöbben lelassítanak a kenusok láttán és kulturáltan viselkednek (nyilván tudják, hogy igazából nincs ott keresnivalójuk).
Szóval a mi sztorink: a nem kicsi csapatommal (11 hajó, 35 ember) átverekedtük magunkat a Duhogóra, majd kijöttünk a Tiszafüred felé eső végén. A kemény küzdelem után kikötöttünk a Kis-Tisza partján, a jobb parton. Ismeritek szerintem a helyet, sokan állnak meg ott pihenni, enni, lábat nyújtani.
Békésen ázakodtunk a vízben, pihentünk. A folyón ment a szokásos forgalom, jöttek-mentek a horgászladikok, SUP-osok, kajakosok. Aztán egyszercsak felbukkant egy jestski. Hátán vagány fiatal srác, mögötte a barátnője. A kanyarba kb. 40 km/h-ás sebességgel érkezett hatalamas hullámokat vetve. Aztán meglátta a kikötött kenus csapatot. Erre felderült az arca és szándékosan vett egy ívet felénk, gázt adott (!!!), hogy lelocsoljon bennünket. Sajnos, a tudása kevésnek bizonyult az egyébként is felháborító tervéhez, ezért az egyik, éppen indulni készülő kenunak nekiütközött. A hajó felborult a benne ülő 7 és 12 éves gyerekkel és két felnőttel együtt. Az ütközéstől letört egy darab a hátsó részéből.
Szerencsére senkinek nem esett baja és “csak” egy napszemüveg tűnt el. De…
… előtte pár perccel még ott fürödtek a gyerekek és néhány rájuk figyelő felnőtt. Nem akarok rágondolni, hogy mi lehetett volna.
Szóval jetskin ülő emebertásraim! Légyszi, ha már tilosban jártok, tegyétek azt felelősséggel és normális ésszel! Nem olyan nagy dolog. Ráadásul hatalmas területen hódolhattok a szenvedélyeteknek, teljesen legálisan. Béke és szeretet!”

Forrás: Poroszló Szeretlek Facebook

Képünk illusztráció, piqsels.com

Kapcsolódó cikkek