Az új munkából már nem részesültek, ezért durván zsarolni kezdték a családot

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett egy 46 és egy 49 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatására súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt.

Az ügyészség indítványa szerint a büntetőügyben sértett férfi 2022. év tavaszától 2023. év elejéig hírközlési kábelek feldolgozásával és értékesítésével kapcsolatos gazdasági tevékenységet folytatott Törökszentmiklóson, melyben a két férfi elkövető őt segítette. Ennek fejében a sértett a bevételének egy részét a gyanúsítottaknak átadta.

A sértett Fegyverneken folytatta tovább tevékenységét, amelyből a gyanúsítottak nem részesültek, azonban a két férfi a sértett ezen tevékenységről 2023. június 13-ján tudomást szerzett. Ezért a délutáni órákban megjelentek a sértett ingatlanánál és ott a sértett élettársát – a nő, illetőleg az ekkor távol lévő férfi sértett bántalmazását kilátásba helyezve – 3.300.000 forint megfizetésére szólították fel.

Ezt követően a két férfi júniusban több alkalommal telefonon próbálta meg elérni a sértettet, aki a hívásokat nem fogadta, ezért a gyanúsítottak megfélemlítés céljából a sértett lakóhelye előtt gépkocsijukkal többször megjelentek, továbbá a sértett élettársát telefonon több alkalommal bántalmazással fenyegették meg arra az esetre, ha a követeléseiket nem teljesíti a sértett.

A nő a fenyegetések hatására 1.000.000 forint értékű bútort, valamint 890.000 forint értékű tetőlemezt adott át az egyik férfinak, azonban a sértett és családja, mivel a gyanúsítottak továbbiakban is követelték a 3.300.000 forint megfizetését, Törökszentmiklósról elköltöztek.

A járási ügyészség azért indítványozta a két, többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását, mert – a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel – fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsítottak a hatóság elől megszöknének, továbbá a korábban elkövetett cselekményeihez hasonló, újabb bűncselekményeket követnének el, illetőleg büntetőeljárásban résztvevő személyek megfélemlítésével a bizonyítást ellehetetlenítenék.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak letartóztatását elrendelte. A döntés ellen a terheltek és védőik fellebbeztek, így a kényszerintézkedésről a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen, közölte dr. Lánczi Rajmund, csoportvezető ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnok Járási Ügyészség).

Kapcsolódó cikkek