Ezeken a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településeken lesz elérhető a falusi CSOK 2024-től: itt a hivatalos lista

Megosztás

július 11-én megjelent a Magyar Közlönyben a kormány 302/2023. (VII. 11.) rendeletea kistelepüléseken nyújtható otthonteremtési támogatásokról, melynek melléklete a tartalmazza a települések listáját, ahol 2024-től igényelhető a falusi csok. A Pénzcentrum most összegyűjtötte vármegyénként az érintett településeket. Mutatjuk a friss listát Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter június 22-én jelentette be a kormány döntését a családtámogatások változtatásáról a Kormányinfón, mely legfőképpen a babaváró támogatást és a CSOK-konstrukciót, azaz a Családi Otthonteremtési Kedvezményt érinti. A bejelentés szerint 2023 végén megszűnik a “városi” CSOK, a babaváró támogatás és a falusi csok kondíciói pedig 2024-től megváltoznak. A döntés részletei július 11-én jelentek meg a Magyar Közlönyben, a vonatkozó rendelet pedig a 2024-től érvényes falusi csok település listáját is tartalmazza. Mivel a “városi” CSOK megszűnik, sok család számára lehet fontos a jövőben, mely településeken érhető még el a támogatás.

Az egyes lakásvásárláshoz igényelhető támogatások megszüntetése, illetve a megmaradók részletszabályainak megváltoztatása sokakat elgondolkodtatnak, hogy vajon érdemes-e még idén kihasználni a 2024 végéig érvényben lévő családtámogatásokat (mint például a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, azaz CSOK), vagy érdemes kivárni a lakásvásárlással, -felújítással. Nos, a Pénzcentrumon már elérhető az a kalkulátor, amivel bárki könnyedén kiszámolhatja, az ő adott paraméterei (élethelyzet, stb.) alapján, mikor járhat a legjobban. Íme:

A falusi csokos települések listája Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 2024-től
A 2631 érintett település közül mindössze 58 található Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, vagyis 2,2 százalék. A 302/2023. (VII. 11.) kormányrendelet a kistelepüléseken nyújtható otthonteremtési támogatásokról 2. melléklete az alábbi településeket tartalmazza Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből:

Abádszalók
Alattyán
Besenyszög
Cibakháza
Csataszög
Csépa
Cserkeszőlő
Hunyadfalva
Jánoshida
Jászágó
Jászalsószentgyörgy
Jászboldogháza
Jászdózsa
Jászfelsőszentgyörgy
Jászivány
Jászjákóhalma
Jászkisér
Jászszentandrás
Jásztelek
Kenderes
Kengyel
Kétpó
Kőtelek
Kuncsorba
Kunmadaras
Mesterszállás
Mezőhék
Nagyiván
Nagykörű
Nagyrév
Öcsöd
Örményes
Pusztamonostor
Rákócziújfalu
Szajol
Szászberek
Szelevény
Tiszabő
Tiszabura
Tiszaderzs
Tiszagyenda
Tiszaigar
Tiszainoka
Tiszajenő
Tiszakürt
Tiszaörs
Tiszapüspöki
Tiszaroff
Tiszasas
Tiszasüly
Tiszaszentimre
Tiszaszőlős
Tiszatenyő
Tiszavárkony
Tomajmonostora
Tószeg
Vezseny
Zagyvarékas

Kapcsolódó cikkek