Öngyilkos lett egy magyar katona Koszovóban

Megosztás

Öngyilkos lett a KFOR magyar kontingensének egyik katonája – írja a Magyar Nemzet a Honvédelmi Minisztériumra hivatkozva.

A NATO parancsnoksága alatt Koszovóban működő békefenntartó haderő magyar kontingensének egyik katonája a szolgálati időn túl, a szolgálati fegyverével sebesítette meg magát, feltehetően öngyilkos akart lenni.

A Honvédelmi Minisztérium azt írta, a katona életét a koszovói tábor területére érkező orvosok erőfeszítése sem tudta megmenteni, így a kórházba szállítás közben elhunyt. A július 4-én történt eset kivizsgálása folyamatban van, a hozzátartozókat a Magyar Honvédség azonnal értesítette.

A NATO békefenntartó erejében (KFOR) részt vevő magyar katonákat május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra a koszovói Zvecsán település polgármesteri hivatalánál. Az ott összegyűlt szerb tüntetők a korábbi választás eredménye miatt vonultak utcára, majd rátámadtak a NATO-katonákra.

Az összecsapásokban összesen 27 magyar katona sérült meg. Két katona állapota továbbra is súlyos, egyikükön végtagamputációt is végre kellett hajtani.

A magyar KFOR-erőket Szolnokon képezik ki.

Forrás: Telex.hu

Fotó: A KFOR katonái összecsapnak a helyi szerbekkel a polgármesteri hivatal épülete előtt az észak-koszovói Zvecsánban 2023. május 29-én. Fotó: Georgi Licovszki / MTI / EPA)

Kapcsolódó cikkek