Hárommillió forint értékű üzemanyagot sikkasztott el a sarudi férfi

Megosztás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy sarudi lakhelyű férfivel szemben, aki a munkája ellátásához kapott üzemanyagkártyákkal mintegy 3 millió forintot értékű üzemanyagot sikkasztott el.

A vádirat szerint a férfi 2021 decembere és 2022 júliusa között egy nonprofit gazdasági társaság szállítmányozási ügyintézőjeként dolgozott. A férfi munkája ellátáshoz két cég üzemanyagkártyáját is megkapta, és a társaságok tulajdonában lévő gépjárműveket is rendszeresen használta.

A férfi azonban a kártyákkal úgy is vásárolt üzemanyagot különböző töltőállomásokon – legtöbbször Tiszafüreden, Hevesen, Füzesabonyban –, hogy az üzemanyagot nem a gépjárművekbe, hanem kannákba töltötte és azt eltulajdonította. Az egyik társaságnak 1.968.585 forint, míg a másiknak 1.041.343 forint kárt okozott az üzemanyag elsikkasztásával.

A járási ügyészség a büntetlen férfivel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint az okozott kár megfizetésére tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Kapcsolódó cikkek