Újabb szégyenfolttal gyarapodhat Szolnok – bezár a Ford-Nissan szalon

Megosztás

Bezár a Ford-Nissan márkakereskedés Szolnokon, mert nem úgy ment az üzlet, ahogyan azt elvárták volna. Szolnok ezzel tovább bizonyítja gazdasági képességeinek elégtelenségét, a bezárt és kiüresedő szalon újabb szégyenfolttal gyarapítja a megyeszékhely látványosságait. Ezekből pedig már így is bőven van.

Tudomásunkra jutott, hogy a hónap végével megszűnik a szolnoki Hovány szerviz és márkakereskedés.
Igaz-e ez a hír? – fordultunk kérdésünkkel a Hovány Csoporthoz.

Megkérdeztük azt is, hogy ha igen, miért kell bezárni ezt a telephelyet? Hova mehetnek ezek után a Ford- és Nissan-tulajdonosok, ha hivatalos szervizben szeretnék szervizeltetni autójukat? Bár van hasonló szolgáltatás a Hovány részéről a környéken, de aki Szolnokról nem akar utazni, annak mit, kit ajánlanak helyben, Szolnokon?

Mi lesz az itt dolgozók és a telephely sorsa?

A választ Karmazsin Sándor márkaigazgató, ügyvezetőtől kaptuk meg. Az ügyvezető megerősítette értesülésünket.

Mint írta, június 30-ával a Hovány Csoport valóban befejezi tevékenységét Szolnokon. A szolnoki telephelyük ugyanis nem tudott az elmúlt években gazdaságosan működni, és az idei évre tovább romló gazdasági környezet okán hozták meg ezt a nehéz és szomorú döntést.

Hozzátette, cégcsoportjuk a Ford és a Nissan márkát képviseli Kecskemét, Békéscsaba, Szeged városokban, illetve a Ford márkakereskedésük és szervizük működik Szentendrén. Ezen városokban továbbra is várják szeretettel és megbecsüléssel a kedves ügyfeleiket.

Azt is közölte, hogy a jövőre nézve, kiválasztás alatt van új Ford-márkaszerviz partner, illetve dolgoznak azon is, hogy a közeljövőben a Ford újgépjármű-értékesítés is visszatérhessen a városba.

Megtudhattuk azt is, hogy munkatársaiknak kivétel nélkül felajánlottak munkalehetőséget valamelyik telephelyükön, amit nagy örömükre a kollégák közel fele el is fogadott.

Azon kollégákról, akik valamilyen okból kifolyólag nem kívántak velük tartani, számukra – felelősségteljes munkaadóként – nem csak kötelezettségeiknek tesznek eleget, hanem azon túlmenően is mindent megtesznek hogy ezen kellemetlenséget minél gyorsabban és jobban áthidalják.

Kijelenthetjük, hogyy a telephely bezárása tovább erősíti, hogy Szolnok gazdasági ereje jelenleg milyen állapotban van: nem túl jóban. A városban már így is több szégyenfolt található, most eggyel ezek száma tovább nő.

Fotó: Hovány

Kapcsolódó cikkek