Tiltakozik az LMP az újabb akkumulátoripari beruházás ellen

Megosztás

Orbán Viktor kormányának azonnal fel kell hagynia az erőltetett akku iparosítással – jelentette ki az ellenzéki zöld párt.

Szerdán jelentette be Szijjártó Péter és a Huayou Cobalt elnöke, hogy mintegy 500 milliárd forintos akkumulátoripari beruházásról egyeztek meg, melynek értelmében Ácsra épül egy évi 100 ezer tonna kapacitású, magas nikkeltartalmú katódgyártó üzem, ami többek között a magyar akkugyártó cégek beszállítója lesz. Ez is bizonyítja, hogy a Tata és Komárom közötti, óriási kapacitású ivóvíz-távvezeték megépítésére nem a lakossági igények, hanem a brutális ipari fejlesztések miatt van szükség, ezért kerül sor a legjobb minőségű vizeket nyújtó karsztvíz-bázis megcsapolására – írja közleményében az LMP.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja határozottan tiltakozik a beruházás ellen, hiszen a kormány ismét a kínai érdekeket képviseli a ország érdekeivel szemben.

A kormány sorozatosan árulja el a magyar embereket, ugyanis mára már teljesen egyértelművé vált, hogy hazánk lakosságának közel kétharmada elutasítja ezeket a környezetszennyező, veszélyes, energia- és vízzabáló gyárakat.

Orbán Viktor kormányának azonnal fel kell hagynia az erőltetett akku iparosítással, hiszen Magyarországon nem áll rendelkezésre sem az alapanyag, sem a szükséges víz és energia, sem pedig az ellenőrzésre alkalmas intézményrendszer.

Felszólítjuk a kormányt, hogy foglalkozzon azzal, ami a feladata és kötelessége: a kínai érdekek helyett a magyar embereket képviselje és azonnal állítsa le a felesleges, jövőnket kiárusító akkugyarmatosítást!

A bejelentésre Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke is reagált online sajtótájékoztató formájában:

Kapcsolódó cikkek