Bizonytalan a jászberényi Csángó fesztivál sorsa

Megosztás

A tavalyi nagy sikert követően idén még mindig nem tudni, hogy megrendezik-e a jászberényi Csángó fesztivált. A nemzetközi népzenész tábor ettől függetlenül idén is lemegy, de az elmúlt három hétben sem tisztult annyit a finanszírozási kép, hogy döntés születhessen a fesztiválról. A szervezők korábban június 15-ét jelölték meg a döntés határidejének, ám még most sem tudni az augusztusi programról semmit.

A fesztivál megrendezéséhez 35 millió forintra lenne szükség, és a korábbiakhoz képest még így csak egy  szűkített idősávban tudnák megtartani a rendezvényt. Három hete a költségek 70 százaléka még hiányzott. 

Szűcs Gábor fesztiváligazgató (nyitóképünkön) a Jászsági Térségi Tv-nek elmondta, hogy a források bizonytalansága miatt nehéz előadókat szervezni, hiszen minél közelebb kerülnek az eseményhez, annál kevesebb fellépőt lehet már lekötni.

Hozzátette, eljön majd az az idő, hogy ki kell jelenteni, lesz-e vagy sem a korábbi formában fesztivál.

Az nemrég napvilágot látott, hogy a város 10 milliós támogatásán kívül az állam az adófizetők pénzéből 12 milliót juttat a fesztiválra, de ez még mindig kevés. Egyelőre nem tudni, hol tart a hiányzó egyharmadnyi támogatási pénz feltöltése.

A szervezők pár nap türelmet kértek a végleges döntésig.

Forrás és fotó: Jászsági Térségi Tv Facebook

Kapcsolódó cikkek