Két ember életébe került a száguldás – fotókkal

Megosztás

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatal férfi ellen, aki gépkocsijával a megengedett sebességet túllépve okozott két ember halálával, és három ember súlyos sérülésével járó közúti balesetet.

A vádirat szerint a férfi 2021. május 5-én, kora este, az általa vezetett személygépkocsival közlekedett a 3115-es főúton Tápióbicske felől Nagykáta irányába.

A férfi gépkocsijában ült egy fiatal lány és három fiatal férfi is. Az autó a megengedett 90 km/h-s sebességet jóval túllépve, 116 km/h-s sebességgel haladt a nedves burkolatú úton, amikor egy balra ívelő kanyarban a férfi elvesztette uralmát a járműve felett, és átsodródott a szemközti sávba. Az elkövető az autóval frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan haladó személygépkocsival, amelyben az idős női vezető mellett egy fiatal férfi utazott.

Ebből az autóból alig maradt valami

Az ütközés következtében a vétlen gépkocsi a menetiránya szerinti jobb oldali árokba sodródott és fának ütközött, míg a balesetet okozó férfi járműve az úttesten keresztbe fordult.

A mentők a fiatal nőt, valamint a vétlen jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, azonban a szakszerű kórházi ellátás ellenére mindketten életüket vesztették. A vétlen jármű utasa maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett el, az balesetet okozó férfi, valamint két utasa súlyos, negyedik utasa pedig könnyű sérülést szenvedett.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség az elkövető ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

A fotók a helyszínen készültek a balesettel érintett járművekről.

A másik autó még egy fának is csapódott

Kapcsolódó cikkek