Ismerőse autója bánta az ittas vezetést

Megosztás

A Mezőtúri Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfivel szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

A vád szerint a férfi április 22-én a hajnali órákban Túrkeve lakott területén ittasan közlekedett az ismerőse által kölcsön adott személygépkocsival, majd ittassága miatt egy egyenes útszakaszon elveszítette uralmát az autó fölött, azzal lehaladt a jobb oldali útpadkára és ott egy fának ütközött.

A baleset következtében a sofőr 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, továbbá a személygépkocsiban mintegy 1.500.000 forint anyagi kár keletkezett.

Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Az ügyben a Mezőtúri Járásbíróság fog döntést hozni.

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság a következő tájékoztatást adta:

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival április 22-én 0 óra 15 perckor Túrkeve belterületén, a Thököly utcában. Haladása során, az egyenes útszakaszon lehaladt a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, ahol egy fának ütközött. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a sofőr 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, a rendelkezésre álló adatok alapján a biztonsági övet nem használta. A helyszínre érkező rendőrök a járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre intézkedtek.

A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozóhatóság készítette a nyomozás során, a képen a balesetet szenvedett személygépkocsi látható.

Kapcsolódó cikkek