Jövőre már egynapos matricával is közlekedhetünk az M4-esen

Megosztás

Köszönhetjük mindezt az Európai Uniónak, amely olyan rendeletet alkotott, hogy minden egyes EU-tagállamban kötelezően be kell vezetni az egynapos matricát is. A többi típus sem tűnik el, már az is sejthető, mennyibe kerülhetnek jövőre.

A Totalcar írta meg, hogy egy EU-s rendelet miatt 2024-től a tagállamoknak biztosítaniuk kell napi, heti, havi és éves matricákat a személyautóknak és a nehézgépkocsiknak.

A rendelet szerint „a kéthavi díjtétel összege nem haladhatja meg az éves díjtétel 30 százalékát, a havi díjtétel összege nem haladhatja meg az éves díjtétel 19 százalékát, a tíznapos díjtétel összege nem haladhatja meg az éves díjtétel 12 százalékát, a heti díjtétel összege nem haladhatja meg az éves díjtétel 11 százalékát, a napi díjtétel összege pedig nem haladhatja meg az éves díjtétel 9 százalékát”.

A Totalcar az idei éves 49 190 forinttal számolva 4427 forintra lőtte be a napi, 5410 forintra a heti, 5902 forintba a 10 napos engedélyt. A havi úthasználat max. 9346 forint, a kéthavi pedig 14 757 forint lehet. (via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek