Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi

Megosztás

Rendőri intézkedés közben életét vesztette egy harminchét éves férfi szombaton délben, Zuglóban, írja a Police.hu. A rendőrség tájékoztatása szerint a XIV. kerületi járőrök azt követően mentek a Fráter György térre, hogy hívás érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, mely szerint a helybéliek betörőt tartanak vissza.

A Police.hu szerint a rendőrök érkezésekor a 37 éves férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni. A rendőrök nem tudták megnyugtatni, a zavart férfi aktívan ellenállt a rendőri intézkedésnek, a testi kényszer pedig nem volt elégséges, ezért sokkolót alkalmaztak és meg is bilincselték. A férfi rövidesen elvesztette az eszméletét, és bár a rendőrök megpróbálták újraéleszteni, ez sem nekik, sem az időközben kiérkező mentőknek sem sikerült.

Az eset miatt a rendőrök értesítették a Központi Nyomozó Főügyészséget is, majd a férfi holttestét soron kívül felboncolták. Az orvosszakértő megállapította, hogy a férfi nem az intézkedés miatt halt meg, de a pontos okok megállapításához további toxikológiai vizsgálatokat kell elvégezni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított és mivel felmerült, hogy a férfi előzőleg kábítószert fogyasztott, ebben az ügyben a BRFK nyomozást rendelt el. A parancsnoki kivizsgálás szerint a rendőrök jogszerűen és arányosan intézkedtek.

Forrás: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek