Komoly fejlesztés előtt áll Mezőtúr – talán

Megosztás

Miközben az éghajlatváltozás következtében Magyarországon is komplett vízrendszerek tűnnek el a nyári szárazság miatt, érdekesség, hogy a NER a vízi turizmust, a vízi idegenforgalom növelését erőlteti. Nincs ez másként Mezőtúron sem, ahol kikötő épül a Hortobágy-Berettyón.

Tavak tűnnek el a nyári szárazságban, folyók válnak időszakossá, de a kormány a vízre épülő idegenforgalmat erőlteti. A Fertő-tótól a Balatonon át a Tisza-tóig van erre példa, de igyekeznek a vízfolyásokat is kihasználni erre a célra.

Mezőtúron is olyan fejlesztésről álmodoznak, hogy majd a város a vízi turizmus központja legyen.

Újabb fontos turisztikai fejlesztések jöhetnek, ezt jelentette be ugyanis közösségi oldalán a város polgármestere.

Szűcs Dániel közölte, a minap megbeszélések sorát folytatták, amelyek segítségével az aktív turisztikai elképzeléseiket szeretnék megvalósítani a város több pontján.

2021-ben kezdődött el az együttműködés a Körösök-völgyében lévő települések között, amelynek célja, hogy egymást erősítve tervezzék, majd valósítsák meg turisztikai fejlesztéseket a településeken, együttműködve az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtal.

A cél, hogy olyan új szolgáltatásokkal, turisztikai elemekkel fejlesszék Mezőtúrt, amellyel minden korosztály megcélozható és a meglévő értékeikkel közösen egy vonzó turisztikai csomag legyen mindenki számára.

A fejlesztés érintené a kerékpáros- és vizi turimust együttműködve a környékbeli településekkel (pl. Gyomaendrőd, Szarvas, Túrkeve), valamint Mezőtúron az Erzsébet-ligetet, Ligeti tavat, a volt főiskola épületét, Hortobágy-Berettyó területeket.

A megbeszélésen Herczeg Zsolt országgyűlési képviselővel, Baráth Gergellyel az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ igazgatójával és Vasas István osztályvezetővel beszélték át a tervezhető lehetőségeket, amelyeket az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ is támogat.

Hamarosan elérhető lehet egy pályázat, amelynek segítségével több elképzelés is megvalósulhat, ezekről az önkormányzati képviselő-testület fog tárgyalni.

Folyik a kikötőfejlesztés

Kiemelt fejlesztés következhet a város életében, amelyet már sokan várnak – jegyezte meg a város első embere.

Forrás és fotók: Szűcs Dániel Facebook

Kapcsolódó cikkek