Az erős szolnoki kötődésű Mucsi Zoltán a Halhatatlanok Örökös Társulatának tagja lett

Megosztás

Abonyban született, majd több szállal kötődött és kötődik a mai napig is Szolnokhoz. Óriási színésznagyságok közé választották be egy júniusi döntés alapján. Sokan csak a komolytalan énjét ismerik, miközben Mucsi Zoltán rettentő komoly is tud lenni, kiváló színész.

A szakmai és baráti körökben „Kapa”-ként is ismert, 1957-es születésű, abonyi származású színész a hetvenes években Szolnokra költözött, ahol először a Magyar Államvasutaknál géplakatosként dolgozott, majd a Magyar Postánál hírlapkézbesítőként helyezkedett el. Mindeközben egyre hangosabb sikereket ért el a szolnoki Kőtövis nevű amatőr irodalmi színműhely társulata tagjaként, mígnem ilyetén szerepében, 1979-től a Szolnoki Szigligeti Színház segédszínészként kezdte foglalkoztatni – írja a Szoljon.hu.

Mucsi 1995-ig játszott a Tisza-parti teátrumban. Több alkalommal felvételizett a Színház és Filmművészeti Főiskolára, ám nem járt sikerrel. Mucsi a mostani évadban részben hazatért Szolnokra, és egyetlen darabra leszerződött a Szigligetihez Molière: A fösvény című komédiájának címszerepére. „Kapa” Harpagon szerepében napjaink előadásaiban is brillírozik, ám színészi halhatatlanságához eddigi maradandó színházi, tévés és filmes alakításai is hozzájárultak.

Most, június elsején ismét új tagokat választottak tehát a Halhatatlanok Örökös Társulatába. A szakmai kuratórium ajánlása alapján, a közönség szavazata döntött, Mucsi Zoltáné a cím.

Kapcsolódó cikkek