Egy nyugdíjas polgárőr húzta ki a Zagyvából a kisfiút, most újra találkozhattak

Megosztás

A 13 éves fiú addigra már eszméletlenül lebegett a víz felszínén és csak János gyors helyzetfelismerésén és azonnali egyéni mentőakcióján múlott, hogy Noel nem halt meg a folyóban.

Ha Plavecz János csak néhány perccel később megy a híd felé vagy nem ugrik be azonnal a Zagyva közepén arccal lefelé lebegő fiatalért, már biztosan nem lenne életben. A részleteket a Blikk osztotta meg a május eleji esetről.

– A nevelők kihozták a gyerekeket az otthonból a rendezvényre, amit én is biztosítottam, külön engedéllyel pedig Noelt is kiengedték. Érző ember vagyok, csak nyeltem a könnyeim, megszólalni is alig tudtam, amikor megláttam – emlékezett vissza a Blikknek a szívszorító pillanatokra János. – Annak ellenére, hogy már három hete kiengedték a kórházból, iskolába még nem járhat, hiszen gyógyszert kell szednie, a tüdejéből ugyanis még nem ürült ki teljesen a víz.

A megszeppent kisfiú ugyan szótlan volt, de azért tudtak egymással beszélgetni néhány percet. – Köszönöm szépen, polgárőr úr, hogy megmentett. Amikor ezt mondta nekem Noel, könnybe lábadt a szemem – árulta el a hős életmentő.

– Felhívtam a figyelmét arra, hogy legközelebb nagyon figyeljen oda, legyen sokkal elővigyázatosabb és hallgasson a nevelőjére, mert most óriási szerencséje volt. Egyszerűen újjászületett – magyarázta lapunknak a nyugdíjas polgárőr. Plavecz János a szolgálat után éppen a horti otthonába tartott haza, amikor három gyerekre lett figyelmes, akik kétségbeesve integettek neki. A kocsiból kiszállva észrevette a túlpart közelében élettelenül lebegő fiatalt, akiért azonnal bevetette magát a vízbe. Miután kihúzta a helyi gyermekotthonban nevelkedő eszméletlen srácot, sikeresen újraélesztette. A gyermek élete, túlzás nélkül, csupán másodperceken múlt.

Kapcsolódó cikkek