A Boldog-peren elhangzott: a martfűi polgármester legszívesebben belehányt volna egy vödörbe

Megosztás

Olyan volt, mint egy földesúr, mi meg a vazallusai (…) átállt a sötét oldalra, nem a mi érdekinket nézte, hanem hogy a fönti vezetésnek mi a jó. Ezt Kazinczy István, Tiszatenyő korábbi polgármestere mondta Boldog Istvánról. A Fővárosi Törvényszéken szerdán folytatódott Boldog István pere, amiről a Telex.hu tudósított.

Miközben Boldog Istvánnak saját elmondása szerint a benzinkártya és a diplomata útlevél, hiányzik, az, hogy nem kell kivárnia a sort a határellenőrzésnél, a tárgyalóteremben egész más hangvételben folyt a per.

Polgármestereket hallgattak meg, amiben nem éppen kedvező színben tüntették fel a korábbi helyzetet, amiért végül is indult a per.

Meghallgatták Hegedűs Istvánt, Tiszaföldvár polgármesterét is, aki elmesélte, hogyan emlékszik dolgokra. Azt mondta, Fehér Petra – Boldog István egykori mindenese, másodrendű vádlott – megjelent nála Boldog másik táskás emberével, K. Péterrel, és kérték, csukja be az ajtót. Majd előadták neki, hogy 10 százalékot le kell adni a pályázati pénzekből a Fidesz részére, ezzel kell támogatni a pártot a választásokon. A polgármester elmondása szerint eléggé felháborította a kérés, sosem találkozott előtte ilyennel, írta a Telex.hu.

A polgármester azt mondta, visszautasította ezt a dolgot, amire azt a választ kapta, hogy jól gondolja meg.

A bíróságon a polgármester hozzátette: néhány polgármestert felhívott, hogy megbeszélje velük ezt a pénzvisszakérős történetet, és mással is történt hasonló. Martfűi kollégája egyenesen úgy fogalmazott emlékei szerint a jelenetről:

„Ha lett volna vödör, akkor belehánytam volna.”

A tárgyaláson jelen lévő Fehér Petra a tanúmeghallgatás után felállt, majd emelt hangon mondta a polgármesternek, hogy hazudik.

Tiszatenyő polgármestere, Kazinczy István szenvedélyesen kezdett arról beszélni, hogy Boldog István 2014-től hogyan változott meg teljesen, és adta fel korábbi önmagát, azt az önmagát, aki még küzdött az emberekért:

“olyan volt, mint egy földesúr, mi meg a vazallusai (…) átállt a sötét oldalra, nem a mi érdekeinket nézte, hanem hogy a fönti vezetésnek mi a jó.”

Markót Imre, Törökszentmiklós jobbikos polgármestere is elmesélte, szerinte hogyan zajlott a megkeresés: tőle is 20 százalékot kértek a nyertes pályázatból, és elmondása szerint kifejezetten kampánytámogatásra.

A Boldog-per legújabb tárgyalási napjáról a Telex.hu számolt be részletesen.

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkek