Focimeccsen is szurkolhatott a villámlátogatáson részt vett karcagi küldöttség

Megosztás

A hétvégén rövid testvérvárosi látogatáson a lengyelországi Krosno Odrzanskie-ben járt egy karcagi küldöttség. Ennek tagja Szepesi Tibor polgármester és Kanász-Nagy László képviselő volt.

A találkozón – melyen Karcag német testvérvárosa, Schwarzheide delegációja is jelen volt – Szepesi Tibor szerint fontos kérdésekről egyeztettek. Kulturális, ifjúsági, sport programokról, közös pályázati lehetőségekről, egymás további segítéséről tárgyaltak.

Beszélgettek a turizmus erősítésének fontosságáról. A gazdasági együttműködés lehetőségeit is érintették, hiszen volt szerencséjük látogatást tenni a település legnagyobb ipari vállalkozásainál (HOMANIT – fafeldolgozás, DIRKS – állateledel logisztika).

Megtekintették a városfejlesztés eredményeit: hulladékudvar, új óvoda, új bölcsőde, könyvtár, idősek központja, melyre igazán büszkék lehetnek.

A megbeszélések közben látogatást tettek a szőlőskertekben, ahol jó minőségű helyi borokat kóstolhattak. Megnézték Roman Siemiński alpolgármesterrel a város felújított központi parkját, részt vettek egy vadászati kiállításon, majd együtt szurkoltak Krosno labdarúgócsapatának (4:2-re győztek).

Mielőtt elköszöntek vendéglátóiktól, az ország egyik legnagyobb MTB kerékpáros versenyének az elindításában is közreműködhettek.

Forrás: Szepesi Tibor Facebook

Kapcsolódó cikkek