Fél évszázados korosztályos csúcsot döntött meg a szolnoki sportolónő

Megosztás

Kocsis Luca 200 méteren 50 éves U20-as csúcsot javított meg, és a női, valamint a fiú U18-as 4×100-as váltó is magyar rekordot futott az atléták 49. Paulinyi Jenő Emlékversenyén, mellyel együtt az Utánpótlás Liga 1. fordulóját is megrendezték az Ikarus BSE Atlétikai Centrumában. A remeklők közül is kiemelkedett a Szolnoki MÁV-SE 18 éves sprintere, Kocsis Luca, aki 200 méteren ért el 23.61 másodperces U20-as országos csúcsot.

Varga Ádám tanítványának teljesítményéről sokat elárul, hogy 50 éves rekordot adott át a múltnak. Az eddig élő, 23.62 másodperces csúcsot Szabó Ildikó futotta 1973 augusztusában.

Nem mellesleg a sokra hivatott versenyző még egy rekordhoz hozzájárult. A Kerekes Gréta, Csóti Jusztina, az U23-as Takács Boglárka, valamint Kocsis Luca alkotta váltó 43.58 másodpercre kozmetikázta az eddigi, 44.03-as magyar csúcsot 4×100 méteren.

„Nagy álmom volt az idén ennek a csúcsnak a megjavítása – összegzett a nap végén Kocsis Luca. – Bár azt nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar összejöhet, mert még benne vagyunk az alapozásban, és még nem olyan könnyű a futásom. Nagyon meleg volt, viszont fejben összeszedett maradtam és magabiztosabban álltam rajthoz. Amikor beértem, akkor az óra 23.62-t írt ki, és bosszankodtam is, hogy egy század hiányzott. Majd levitték 61-re, és nagyon boldog voltam. Bizakodásra ad okot, hogy így tudtam teljesíteni. A váltóval nem volt gördülékeny a futásunk, de az biztató, hogy így is országos csúcs lett a vége. Úgy érzem, mindenkit nagyon motivál a közös célunk, hogy részt vegyünk a budapesti világbajnokságon.”

A női váltó után az U18-as fiúk is kitettek magukért. A 4×100-as egység Trenka Ádám, Deák Zalán, Hajdu Áron, Alexovics Dániel összetételben ért el 41.57 másodperces U18-as országos csúcsot. A korábbi legjobb hazai ifjúsági eredmény 41.64 volt a versenyszámban.

Forrás: utanpotlassport.hu

Nyitókép: Kocsis Luca szabadtéri 200 méteren 50 éves U20-as csúcsot javított meg, forrás: MASZ

Kapcsolódó cikkek