Olimpiai bajnokok versenyeznek Szolnokon, de nem kíváncsi rájuk a városvezetés?

Megosztás

Javában tartanak a női kajak szakág idei első válogatóversenyének futamai a szolnoki holt-tiszai versenypályán. Az eseményről, ellentétben a félmaratoni futással, vagy a korábbi bringás reggeliről, egyáltalán nem tett említést a fideszes városvezetés.

Már szombaton is voltak döntők a szolnoki pályán, de a K-2 500 méter és a K-1 200 méter küzdelmeit ma rendezik, a döntők délután lesznek.

A mostani viadal jelentős tétre megy.

A vasárnapi versenyre kilátogatott a sportág doyenje, a kajak-kenu sportág szolnoki megalapítója, a szakosztály korábbi edzője is, akinek keze alól a sportág kiválóságai kerültek ki.

A 89 éves sportember elégedetlenségének adott hangot, hogy szerinte a verseny nincs megfelelően meghirdetve, arra csak lényegében a családtagok és sportolók látogattak ki. Holott a magyar sport legeredményesebb ágáról van szó, jelenleg is olimpiai bajonokok hasítják a vizet a szolnoki pályán. Szerinte igazán megérdemelte volna az esemény, hogy a szervezők nagyob hírverést csinálnak neki, hogy népszerűsítsék ezt a kiváló sportot. Hozzátette azt is, a nagy megyei napilap többet foglalkozik az NBIII-as focieredményekkel, mint egy ilyen eseménnyel.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a jelentős vízi versennyel egy időben tartották meg ugyancsak Szolnokon a Kossuth téren a félmaratoni futást, amiről természetesen már említésre érdemesnek tartotta beszámolni a város polgármestere.

Ugyancsak beszámolt a korábbi bringás reggeliről is, ami már-már fideszes dzsemborivá kezd válni. Itt személyesen is megjelent a város első embere, és sokakkal pózolt, népszerűsítette magát. Persze itt volt mások által felajánlott ingyen étel és ital is, amit szét lehetett osztani úgy, mintha a város sajátja lett volna.

Na, ez nem volt a kajak-kenu válogatón…

A sportági kiválóságai tették vízre hajóikat Szolnokon

Kapcsolódó cikkek