Szolnok felajánlotta segítségét az áradás sújtotta Forlinak

Megosztás

Szolnok felajánlotta segítségét olasz testvérvárosának, egyelőre nem jelezék, hogy szükségük lenne erre.

Kilencen meghaltak, több mint 13 ezer embert pedig evakuáltak Olaszországban az elsősorban Emilia-Romagna tartományt sújtó áradások miatt, és a helyzet továbbra is kritikus a katasztrófavédelem szerint.

Ebben a térségben található Forli, Szolnok testvérvárosa is, természetesen ezt a területet sem kerülte el a katasztrófa.

A halálos áldozatokat Forli és Cesena város térségében, valamint Cesenatico tengerpartján találták meg. Az egyik férfi a feleségével a birtokán igyekezett biztonságba helyezni a mezőgazdasági gépeket, amikor az ár elsodorta. A férfi holttestét a közelben megtalálták, a feleségét húsz kilométeres távolságra vitte az ár. Egy másik férfi a saját autójában halt meg, miután az ár elsodorta. A járművet a mentők még nem tudták megközelíteni, írta a Telex.hu.

Megkérdeztük a szolnoki városházát, hogy Szolnok mennyiben segíti most az ár elleni küzdelemben, a helyreállításban az olasz testvérvárost?

Pókász Endre, Szolnok polgármesteri hivatala koordinációs és marketing igazgatósága koordinációs és kommunikációs osztályának vezetője érdeklődésünkre azt felelte, hogy a térséget sújtó áradásokat látva-hallva, fölvették a kapcsolatot a testvérvárossal, s érdeklődtek Forli önkormányzatánál, milyen problémákat okoz a városnak az áradás.

Kérdezték, hogy mire van szükségük, miben lehetnek a segítségükre. Amint ezt jelzik számukra, akkor lehetőségeik szerint természetesen segítik olasz barátaikat.

Fotó: Luca Bruno / Associated Press / MTI

Kapcsolódó cikkek