Többszázezer forint pénzbüntetést kapott a visszaeső szemetelő

Megosztás

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével lezárult annak a 62 éves többszörösen büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2021. júliusában ismeretlen társával csaknem 10 zsák – háztartási hulladékot, ruhaneműt, műanyag flakonokat és vödröket, nylon szatyrokat és üveget tartalmazó – szemetet vitt Tiszasüly határába, ahol a komplejárótól párszáz méterre, a mezőgazdasági út melletti bokros területen, a hatóság által nem engedélyezett helyen rakta le azt.

Az ügyben 2022. március 4-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság két tárgyalást tartott. Az utóbbin, 2022. december 5-én ítéletet hozott: a férfit társtettesként elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt 360.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A vádlott, aki mindvégig tagadta bűnösségét, tudomásul vette a döntést. Az ügyészség azonban kevesellte a büntetést, és a vádlott terhére, súlyosbítás érdekében, pénzbüntetés helyett börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása végett fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A fellebbezés nem vezetett eredményre. A Szolnoki Törvényszék május 3-án meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta, közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Kapcsolódó cikkek