Három napon át kóstolták a pálinkákat Karcagon

Megosztás

Az elmúlt napokban Karcag adott otthont az idei Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenynek. Már az is kiderült, hogy a közel negyven kereskedelmi főzde által benevezett, több mint 320 forgalomba szánt, Nébih által bevizsgált pálinka közül melyik lett az ország 2023-as pálinkája. Az eredmény azonban majd csak június 29-én derül ki, a díjakat akkor adják át az Országházban.

Országos fesztiválnak adott otthont Karcag az elmúlt napokban. Itt tartották ugyanis a Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny, amelyre több mint 320 nedűt neveztek közel 40 főzdéből.

Az esemény érdekesség volt, hogy a város több pontján is lehetett pálinkákat kóstolni a tavalyi győztes italokból, illetve a könyvtárban pedig Pálinkázz okosan! címmel tartottak előadássorozatot.

A fesztiválon kiderült az is, hogy miért nem jó a pálinkát hűtőszekrényben tartani. Erről Szikora Dániel okleveles pálinkamérnök és pálinkabíráló beszélt a Karcag Tv-nek.

A fesztivál nem maradt látványos műsor nélkül sem. Ahogy Szepesi Tibor, a város polgármestere fogalmazott, kitűnő hangulat, kiváló színpadi produkciók, gyermekprogramok, finom ételek és nem utolsó sorban remek hungarikum pálinkák jellemezték a több napos pálinkafesztivált.

A fesztivált színes zenés műsor zárta le, ebben többek között fellépett Opitz Barbi, Fásy Ádám, Zalatnay Sarolta és Meződi József, az Apostol együttes frontembere.

Forrás: Szepesi Tibor és Pálinka Nemzeti Tanács Facebook

Kapcsolódó cikkek