Darabonként közel 3,5 millióért vett elektromos kerékpárokat a mentőszolgálat

Megosztás

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új szolgáltatásának éles próbaüzemét a pápalátogatás idején tartották egy kerékpárral. Azóta már két kerékpáros mentővel is lehet találkozni a fővárosban: egyikük a Margitszigetet, a másik a Városligetet és annak környékét járja – tudta meg a Népszava.

Az OMSZ kommunikációs vezetője, Győrfi Pál elmondta, hogy eddig négy mentőkerékpárt szereztek be, darabonként 3 millió 302 ezer forintért. Az elsőt az Országos Mentőszolgálat Alapítvány vásárolta meg és adta át a szervezetnek, további háromhoz pedig minisztériumi támogatással jutottak hozzá.

A kerékpárokkal mentőápolók, mentőtisztek érkezhetnek főként olyan helyekre, amelyeket nehezebb gépkocsival megközelíteni – írta a lap. Az OMSZ korábban többször is hangsúlyozta: a kerékpárosok feladata nem az, hogy helyettesítsék a mentőautókat. A cél, hogy amikor forgalmi torlódások vagy a gyalogos területek és az emberek tömege megnehezíthetik a beteg elérését, akkor ők gyorsan odaérjenek, és kezdjék meg az életmentő ellátást, illetve maradjanak a bajbajutott mellett mindaddig, míg a mentőautó oda nem ér – olvasható a portálon.

Forrás: Népszava.hu, HVG.hu

Kapcsolódó cikkek