Bocsánatot kért a lakosoktól az alpolgármester Öcsödön

Megosztás

Sokat tettem azért, hogy Soha Attila legyen Öcsöd polgármestere. Belátom, nagyot tévedtem, hogy nevemet adtam Soha Attila támogatására és ezúton is szeretnék bocsánatot kérni Öcsöd lakosságától. Ezt írta Molnár András alpolgármester a közösségi oldalon.

Május 8-án feloszlatta magát az öcsödi önkormányzati képviselő-testület. Ennek az utóhullámai a mai napig tartanak. 

Eddig ketten biztosan jelezték, hogy indulnak a polgármesteri székért, a jelenlegi polgármester pedig a sajtónak nyilatkozva mondta, hogy indulni fog.

Azóta már egy képviselő is kifejtette, miért nem támogatta a feloszlatást. D. Kis Zsolt fejtette ki, hogy szerinte Soha Attila alatt gyarapodott a falu. És szerinte a konfliktushelyzeteket mindig meg kell beszélni.

Ezt követően megszólalt Molnár András, a falu alpolgármestere is, aki bocsánatot kért azért, mert lényegében miatta lett polgármester Soha Attilából. Ő ajánlotta be a falubelieknek.

Az, hogy miért jutottak eddig, úgy fogalmazott, hogy “ha most itt leírnám az indokokat, feljelentés lenne a vége.” Az önkormányzati ülésről jegyzőkönyv készült, azt majd el lehet olvasni. 

Úgy folytatta:

“Az ígéretek, a szép szavak engem is elkápráztattak, mint oly sok embert. Természetesen, ez engem nem ment fel a felelősség alól. Erkölcsi kötelességemnek éreztem, hogy három képviselőtársammal együtt igent mondjak a feloszlatásra.

Az alpolgármesteri tiszteletdíjam egy részéről minden hónapban lemondtam, ami mára már jelentős összeg és külön számlán van félretéve. Ez az összeg fedezi az előrehozott választások költségét, erre a kérelmemet írásban be is adtam.”

Bejegyzését így zárta: ” Tudjuk, a demokráciának ára van.”

Nyitóképünk Jordán Imre (balra) képviselői beiktatásakor készült. Balról a negyedik Molnár András.

Kapcsolódó cikkek