Feloszlatta magát az öcsödi önkormányzati képviselő-testület

Megosztás

Megromlott négy képviselő és a polgármester közötti munkaviszony Öcsödön. Négy képviselő írásban közölte Soha Attilával, hogy nem tudnak együtt dolgozni vele, így azt kérték, hozzon össze rendkívüli testületi ülést, ahol az önfeloszlatásról dönthetnek.

A rendkívüli ülést meg is tartották hétfőn délután. Ennek összehívását Gál Imréné, Komlós Lajos, Molnár András és Zuborné Bíró Enikő kérte.

A testületi ülésen mind a négyen megszavazták az oszlatást, így időközi önkormányzati választás lesz hamarosan a faluban,

A Népszava értesülései szerint Soha Attila újra megméreti magát az időközi választáson. Azt mondta: “Ha valóban lesz időközi önkormányzati választás, azon ő biztosan elindul, majd a helyiek döntenek, hogy végig akarják-e járni azt az utat, amelyet elkezdett, és amelyről úgy véli, Öcsöd hosszú távon profitálna belőle.”

Soha Attila tájékoztatást adott ki az Öcsöd közösségi oldalon. Ezek szerint:

“A mai soron kívüli testületi ülésen 4 képviselő 3 ellenszavazattal kimondta a testület feloszlását.

Zuborné Bíró Enikő, Gálné Ica néni, Komlós Lajos és Molnár András úgy döntött, hogy a faluban változás kell, mert a jelenlegi helyzetben nem tudják a munkájukat elvégezni.

Ez azt jelenti, hogy a nyár végén előre hozott választás lesz. Addig minden testületi és külsős tag a helyén marad. Beleértve engem, a polgármestert is.

A polgármestert leváltani majd a választason lesz lehetőség. Ha úgy dönt a falu.

Nem néhány ember joga ezt megtenni.

Néhány napon belül részletesen bemutatom a helyzetet, most csak a tényt szerettem volna közölni.

Nem tiltom meg a kommenteket, de igazából az ideírt dolgok nem oldanak meg semmit. A gyűlölködés sosem volt az eszközöm. Most sem lesz.

Egy kis türelem és utána tessék személyesen bármelyik képviselőt (engem is beleértve) megkeresni és a szemébe nézve megkérdezni, amire kíváncsiak.”

Vagyis immár lehet véleményt nyilvánítani, ami eddig nem volt jellemző a polgármester korábbi posztjaiánál.

Információink szerint Soha máris lényegében kampányfogásnak is vehető akcióba kezdett: a települési támogatást személyesen adja át annak, akinek az jár. Sőt, állítólag küldi a hivatal munkatársához az embereket, hogy kérjék is a rendkívüli települési támogatást.

Kapcsolódó cikkek