Hárman már biztosan indulnak polgármesternek Öcsödön

Megosztás

Egy nappal azután, hogy feloszlatta magát az öcsödi önkormányzati képviselő-testület, máris kiderült, hárman biztosan jelöltetik magukat polgármesternek.

A három személy közül az egyik Soha Attila, jelenlegi polgármester, aki a Népszavának azt nyilatkozta, legyen bármi is, ő újra indulni fog. Ő az, aki a semmiből, üstökösként érkezett (egész pontosan Érdről) a polgármesteri székbe, és foglalta el a helyét az előzőleg 34 évet a faluért szolgáló Molnár Bálint helyét.

Most azonban fordult a kocka, és nem megvárva a jövő évi választást, máris útilaput kötnének a talpára löbben is, de négyen biztosan, hiszen ennyi képviselő kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását. Azzal az indokkal, hogy nem tudnak együtt dolgozni Sohával.

Nos, elsőként egy fiatalember jelentette be, hogy szeretne az egyetemi padsorokból kikerülve egyből a polgármesteri székbe kerülni. Török Dominikot követően egy hölgy, Csikász Brigitta is bejelentette indulását.

Brigittát nagyon sokan látnák szívesen a falu vezetőjének, mert ő olyan ember, aki nem ijed meg a saját árnyékától, már eddig is szót emelt a falu lakosai érdekében, ráadásul nagyon fontos számára a nyilvánosság, az átláthatóság és a becsületesség. Ezek nem állnak távol tőle, hiszen újságíróként is dolgozott.

Mikor bejelentette indulását, akkor is azt emelte ki többek között, hogy a testületi üléseket élőben közvetíttetné.

Rövid bemutatkozásában közölte, hogy a faluban nőtt fel, édesapja családja régi öcsödi família, amelynek tagjai ismertek voltak. Az újságírásban találta meg a hivatását, jó ideig Budapesten élt, de heti rendszerességgel járt haza, és a falu ügyeiről mindig tudott. Amikor 2020-ban hazaköltözött, még inkább szembesült azzal, hogy a település továbbra sem fejlődött. Meglátása szerint leginkább a közösségi élet hiányzik, nincsenek programok gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek, ami miatt esetleg itt maradnának. Ezért is kezdett bele közönségtalálkozók szervezésébe.

A programok szervezése a rövid távú célkitűzésekben megvalósulhat, de a fejlődéshez munkahelyteremtésre és más, Öcsödöt vonzóbbá tevő kikapcsolódási lehetőségekre lenne szükség.

Viszont úgy, hogy kívülről nincs rálátása a falu pénzügyi helyzetére, ígérgetésekbe nem szeretne belemenni.

Szerinte nem lehet említés nélkül hagyni, hogy a falu lakossága elöregedett, és mindenképpen gondolni kell arra, hogy az időskorúakat miként tudják segíteni.

Fontosnak tartja azt is, hogy a falu vezetőjének párbeszédet kell folytatni a lakossággal. Alapvető, hogy a képviselő-testületi ülések nyilvánosak legyenek, és élőben közvetíthetőek is, ami révén mindenki megfelelő tájékoztatást kaphat.

Nem mehet el amellett sem, hogy a cél elérése érdekében minden lakos összefogására szükség van.

Együtt kell gondolkodni a falu érdekében, és ha ebben bizalmat kap, akkor minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy szeressenek Öcsödön élni az emberek. Ami nem lenne nehéz, mert a község természeti értékei csodásak.

A hitvallása: „Őszintén, tisztán, egyszerűen.”

Kapcsolódó cikkek