Halálos ámokfutás a gyermekotthonban

Megosztás

Egy tizenkilenc éves fiatal kezdett késes ámokfutásba egy lengyelországi gyermekotthonban, egy lányt halálra késelt, több másik embert megsebesített.

Egy fiatal férfi több állami gondozottat megkéselt a lengyelországi, Lódzi vajdaságbeli Warta gyermekotthonában, egy 16 éves lány meghalt, tízen megsebesültek – közölte szerdán a vajdasági rendőrség.

A támadás kedd éjjel történt, a rendőrség egy órával az ámokfutás után, saját lakásában őrizetbe vett egy 19 éves helyi férfit. A gyanúsított józan volt, vérmintát vettek tőle annak kiderítésére, hogy nem állt-e esetleg kábítószer hatása alatt.

Aneta Sobieraj, a Lódzi vajdaság rendőrkapitányságának szóvivője szerda hajnalban a PAP hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a megtámadott fiatalok közül öten kórházba kerültek, de nincsenek életveszélyes állapotban. Négy állami gondozott a gyermekotthonban részesült orvosi ellátásban.

Mariusz Ciarka, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője a Polsat News kereskedelmi televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy a tettes indítéka szerelmi csalódás lehetett.

Kapcsolódó cikkek