Az akkumulátorgyártás valóban öngyarmatosítás?

Megosztás

Ezzel a címmel tartanak előadást néhány nap múlva Budapesten két közgazdász és az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet részvételével.

“Az akkumulátorgyártás valóban öngyarmatosítás?” – ezzel a címmel szervez előadást kedden Budapesten az Ökopolisz Alapítvány.

“Mára már mindenki hallott Orbán Viktor tervéről, miszerint Magyarországot “akkumulátorgyártó-nagyhatalommá” teszi” – olvasható a Facebook-esemény leírásában. “Civil szervezetek, környezetvédők és politikusok is azonnal felemelték a hangjukat a kormány elképzelése ellen. Most azonban közgazdászok segítségével próbáljuk felfejteni, milyen hatással lesz Magyarországra a keleti akkumulátorgyárak idetelepítése. Mi igaz, és mi nem a kormánypropagandákból, az ellenzéki kritikákból? Összességében arra keressük a választ, megéri-e az akkumulátorgyártást ráerőltetni hazánkra.”

Mint írják, az eseményen két neves közgazdász, Csath Magdolna és Pogátsa Zoltán beszélget az akkumulátorgyártásról, annak közgazdasági vonatkozásairól. A beszélgetést Schmuck Erzsébet, az LMP-Magyarország Zöld Pártja társelnöke vezeti.

A beszélgetésre kedden, április 11-én este 18 órától kerül sor a MagNet Házban. További részletek ide kattintva.

Kapcsolódó cikkek