Hadházy a sajtóból értesült róla, hogy mégsem ülhet be a Momentum frakciójába

Megosztás

Nem örült a képviselő, hogy a párt mégis leteszi az esküt az alakuló ülésen, de ő is csak az RTL Híradóból tudta meg, hogy emiatt nem lesz a frakciójuk tagja.

Miután a Momentum pénteken azt mondta, nem fognak egy parlamenti frakcióban dolgozni Hadházy Ákossal, az RTL Híradója szerette volna megkérdezni erről a független képviselőt is, aki azonban ekkor tudta meg, hogy Fekete-Győrék nem számítanak a munkájára – írja a 444.hu.

Hadházy péntek délelőtt tragikusnak nevezte a Momentum döntését, miszerint a párt frakciója mégis bemegy a parlament alakuló ülésére letenni az esküt. Pedig korábban támogatták Hadházy bojkottfelhívását.

Az ellenzéki pártok azután jelentették be sorra a részvételüket, hogy Kocsis Máté fideszes frakcióvezető belengette: aki nem vesz részt a parlament alakuló ülésén, képviselő és tisztségviselő sem lehet.

Korábban a Momentum frakcióvezetője, Fekete-Győr András még feltételekhez kötötte volna a részvételüket az alakuló ülésen, de aztán úgy döntöttek, az eskütételre mégis bemennek. Hadházy most az RTL-nek azt mondta, a döntés oka fenyegetés vagy valamilyen más megfontolás lehet.

Forrás: RTL Híradó via 444.hu

Kapcsolódó cikkek