Abony iránt érdeklődtek turisztikai újságírók

Megosztás

Neves turisztikai szakújságírókat köszönthettek a minap Abonyban. A Magyar Újságírók Szövetségének tagjai közül a legtöbben Budapestről érkeztek.

Reggel a városházán Pető Zsolt polgármester röviden bemutatta a települést és beszélt fejlesztéseikről, rendezvényeikről, helyi értékeikről is.

Kiemelte testvérvárosi kapcsolataikat, ahol a cél az, hogy a civil szervezetek tagjai minél többször találkozhassanak lengyel, nagyabonyi és farkaslaki barátaikkal.

Arról is beszámolhatott a város vezetője, hogy Király Borbála révén magánszálláshely is létesült a közelmúltban, hiszen a nagy rendezvények idején jelentős hiány mutatkozik ezen a területen.

A nap folyamán a résztvevők megismerkedhettek a város két híres templomával, a Kultúra Házával, zeneiskolával. Megtekintették a szépen felújított Sívó kúriát és a Városi Termál- és Strandfürdőt, a Márton kúriát, az Abonyi Lajos Falumúzeumot, Löffler Palotát, a zsinagógát, az Ungár kúriát, valamint a szépen felújított Nagykőrösi út 3. alatt található Civil Házat.

A program végén Mészáros István vendéglőshöz vezetett az út.

A résztvevők nagyszerű programját Lőrinczy Veronika sajtóreferens állította össze, a vendégeket fogadta Csanádi Csaba, az Abonyi Városfejlesztő Kft ügyvezetője is.

A programon két remek idegenvezető volt, Király Borbála és Jandácsik Pál, a Kultúra Háza munkatársa.

A vendégcsoport vezetője Dr. Elek Lenke, a MÚOSZ elnökségi tagja, a turisztikai szakosztály elnöke volt.

Pető Zsolt külön köszönte Kőhalmi Dezső ceglédi újságírónak, a KÖD jelenti oldal működtetőjének, hogy Abonyt választották kirándulásuk színhelyéül.

Forrás és fotó: Pető Zsolt Facebook

Kapcsolódó cikkek