Attila király emlékére avattak szobrot Szolnokon

Megosztás

Az eseményen részt vett a Szandai Futóklub is, amely csaknem kilenc kilométeres futást szervezett a szoboravatás kíséretében.

Egy Attila hun király képmásáról készült alkotást, Simmer Sándor fafaragómester munkáját avatták fel szombaton a Szandaszőlőshöz közeli Beke Pál halomnál – számolt be róla a szoljon.hu portál.

A rendezvényen képviseltette magát a Szandai Futóklub is, amely a program tiszteletére futást szervezett. Petrovay Zoltán, a közösség vezetője elmondta, a Lengyel Antal térről vágtak neki a több kilométeres távnak.

“A csatlakozásunkról okáról tudni kell, hogy Veres József polgárőr, aki Beke Pál halmának gondozója is egyben, a mi rendezvényeinket is mindig vigyázza, segíti. Ő kért fel bennünket, hogy emeljük az ünnepség fényét. Ezért úgy döntöttünk, hogy a tagjainkkal kifutunk a helyszínre” – mesélte a lapnak Petrovay Zoltán, aki mint mondta, útjukon összesen mintegy kilenc kilométert tettek meg.

“A mai Avató- Futás remek hangulatban , kiváló társaságban, egy különleges program alkalmából, de nem utolsó sorban a szervezők jóvoltából igazán remekre sikeredett!” – írta Facebook-bejegyzésében a Futóklub.

Forrás: szoljon.hu; Fotó: Szandai Futóklub Facebook

Kapcsolódó cikkek