Letépte egy nő csuklóját az elszabadult kutya, az alkarját is amputálni kellett

Megosztás

A harapás olyan nagy vérveszteséget okozott, hogy a megtámadott nő életveszélyben volt.

Vádat emeltek egy nővel szemben, akinek nagytestű kutyája a kennelből kiszabadulva rátámadott egy kerékpározó nőre. A harapás következtében a nő bal csuklója leszakadt, és az alkarját is amputálni kellett – számolt be a történtekről a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a kutyatulajdonos tázlári nő a kerítéssel körbevett családi házának kertjében egy elzárt kennelben tartotta akita fajtájú, nagytestű kutyáját. Tavaly szeptember 24-én a kert utcára nyíló nagykapuját nem csukta be maga után, amikor elment otthonról, így a kennelből ismeretlen módon kiszabadult kutyája ki tudott szökni az utcára.

A kutya az utcán nekiment egy bicikliző nőnek. A nő, miután leesett a kerékpárjáról, és a földön fekve próbált segítséget hívni, de az akita ráharapott az alkarjára. Az állat egészen addig nem engedte el az áldozatát, amíg a szomszédok és az időközben hazatérő gazdája együtt odébb nem rángatták.

A bicikliző nő csuklóját a kutya leharapta, az alkarját pedig olyan mértékben roncsolta, hogy azt amputálni kellett. A harapás olyan nagy vérveszteséget okozott, hogy a megtámadott nő életveszélyben volt.

Az ügyészség a kutya gazdáját gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja. Ha a nő lemond a tárgyalásról, akkor az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza ellene. Az ügyben a Kecskeméti Törvényszék hoz döntést.

(hvg.hu)

(A kép csak illusztráció, nem akita fajtájú kutyát ábrázol!)

Kapcsolódó cikkek