Elfogták a tiszaburai ingatlanok rémét

Megosztás

A kilenc rendbeli lopással gyanúsított tiszaburai férfi őrizetben várja a bíróság döntését letartóztatásáról.

Egy helyi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy január 4. óta tiszaburai intézmények és magánszemélyek sérelmére követett el több társával együtt, szándékegységben, vagyon elleni bűncselekményeket.

Legutóbb, március hónapban egy asztalos műhelyből tulajdonított el 27 akácrönköt. Nem pihent március 18-án sem, akkor az önkormányzati tulajdonban lévő épület ajtajait, ablakát, valamint 34 négyzetméternyi plafon kibontását követően a sárléceket és a gerendákat lopta el.

Még februárban egy mezőgazdasági terület magtárolója esett a gyanúsított célkeresztjébe, onnan 5 mázsa kukoricát, 2 mázsa búzát és 60 kiló napraforgót vitt el a bűntársával. Januárban pedig a vízórák ellopását illesztette repertoárjába. Három magánszemély bánta a középkorú gyanúsított által megvalósított bűncselekményt, sőt egyiküknél a vízcső eltörése miatt nagyságrendileg 40 köbméter víz is elfolyt.

Megkárosított továbbá több tiszaburai sértettet is a főkolompos, hiszen magánlakásaikba bemenve, több százezer forintnyi ingóságot vitt magával, amiket később pénzzé tett.

A nyomozók a többszörösen egyesített büntetőeljárásban összesen 9 rendbeli vagyon elleni bűncselekményt róttak a 30 éves férfi terhére, de a bűntársai sem kerülik el a felelősségre vonást, hiszen gyanúsítotti kihallgatásuk megtörtént. A nyomozó hatóság a bűncselekmények értelmi szerzőjének őrizetbe vétele mellett előterjesztést tett letartóztatására, míg a többi terhelt szabadlábon védekezhet.

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek