A szerszámokat sem vetette meg a betörőduó, ahogy az italokat sem

Megosztás

Fogdán várja a két jászapáti gyanúsított a bíróság döntését, akiket a jászsági rendőrök összesen 12 bűncselekmény elkövetése miatt vettek őrizetbe.

Mozgalmas volt a március eleje a jászapáti rendőröknek. Először  március 10-én érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint betörtek egy Jászapáti belterületén található raktárba, ahonnan kézi szerszámokat, üdítő- és szeszes italokat loptak el több mint 500 ezer forint értékben. A következő bejelentés 16-án érkezett a hatósághoz, ekkor egy helyi ingatlanból tulajdonítottak el több liter pálinkát. Szintén ugyanezen napon a központban lévő buszmegállóból lovasítottak meg egy elektromos rollert.

A jászapáti rendőrök adatot gyűjtöttek és elemezték a rendelkezésre álló kamerák felvételeit melynek elemzése során beazonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőit. A rendőrök a 21 és 24 éves helyi férfiakat március 20-án előállították a Jászapáti Rendőrőrsre, majd a nyomozók több rendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Kiderült, hogy a 21 éves jogsértő a társa által még 2022. decemberében egy helyi ingatlanból lopott láncfűrészt és baltát értékesítette úgy, hogy tudta, azok lopottak. Így pénzmosás bűntett elkövetése miatt is felelnie kell.

A nyomozók azt is megállapították, hogy a duónak már van folyamatban lévő korábbi ügye, így azokat egyesítették. A 21 éves terheltet összesen négy, 24 éves társát nyolc bűncselekménnyel gyanúsítja a nyomozó hatóság. Őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek letartóztatásukra.

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek