Nagy siker volt a vasútmodell kiállítás

Megosztás

Szolnokon nagy sikerrel rendezték meg a kilencedik országos vasúttörténeti és vasútmodell kiállítást. Három év kihagyást követően zakatoltak az élethű modellek az Agórában épített terepasztalokon.

Valósághű mozdonyok és vagonok, különleges szerelvények szelték a terepasztalok erdeit, hegyeit-völgyeit, keresték fel vasútállomásait. A sínek mellett békésen legelésztek a tehenek, csordogáltak a patakok, közlekedtek a járművek, dolgoztak, vagy épp horgásztak az emberek. Egy miniatűr világ, megannyi csodával.

Idén eddig nem látott, illetve újraépített vasútvonalak, terepasztalok mutatták be vasúttörténetünk múltját és jelenét. Az érdeklődők építhettek a Viesmann bütyköldében, részt vehettek a szolnoki Vasúti Almárium interaktív vasúttörténeti bemutatóján, de akár a szimulátorban mozdonyt is vezethettek és kipróbálhatták a Hild téri parkvasutat.

Több száz méternyi és több méretarányban készült vasúti terepasztal, köztük az ország egyik legnagyobb terepasztala, illetve egy „retro Balaton vasút” épült fel az Aba-Novák Agórában.

Kiállítók voltak:

– VOKE Szolnoki Vasútmodellező Klub – Szolnok
– Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub Békéscsaba
– Élő Mini Világ Alapítvány – Budapest
– Magyar Lego Vasút Klub – Tatabánya
– Kádár Zoltán és családja – Szolnok
– Szolnoki Vasúti Almárium – Szolnok
– Viessmann Modellgyártó Kft. – Bátonyterenye 
– Szolnoki Szakképzési Centrum.

Egy NOHAB, mindenki kedvence
Egy csodálatos faros Ikarus
Gondosan kimunkált részletek
Ügyes fiatalok révén még a banán is zenélt
Mozdonyt is lehetett vezetni

Kapcsolódó cikkek