Egyfolytában lopott és csak lopott

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a 28 éves jászladányi nőnek a letartóztatását, aki tavaly márciusától kezdődően 12 alkalommal lopott Jászladányon, illetve Tiszaföldváron.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 28 éves nő 2022 márciusától az idei év márciusáig 12 alkalommal is lopott jászladányi, és tiszaföldvári ingatlanokból, boltból, utcán parkoló gépjárműből mobiltelefonokat, egyéb műszaki cikkeket, kerékpárt, élelmiszert.

A tolvaj a legtöbb esetben a nyitott kertkapun jutott be az udvarokra, de több ízben az ablakbenyomás módszerét választotta.

A 28 éves nőt korábban már több alkalommal elítélték vagyon elleni bűncselekmények miatt, börtönbüntetését legutóbb 2019 márciusában töltötte le, valamint jelenleg is folyik vele szemben más büntetőeljárás.

Az ügyészség indítványa szerint, mivel a jászladányi nő munkahellyel, jövedelemmel soha nem rendelkezett, cselekményeit rendeszeres haszonszerzésre törekedve követte el, illetve január 17-én történt gyanúsítotti kihallgatását követően ismét lopott egy lezáratlan lakásból, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményeket követne el.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta, és március 16-án elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A gyanúsított és védője a végzést tudomásul vette, így a döntés végleges, közölte dr. Kozma Péter vezetőhelyettes ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnoki Járási Ügyészség).

Kapcsolódó cikkek