Balla György szerint azért halogatja a Fidesz a NATO-szavazást, mert „Brüsszel hazudik, mint a disznó”

Megosztás

A Magyar Orvosi Kamaráról szóló döntést egy nap alatt képes volt átverni az országgyűlésen a Fidesz, ám a finn és svéd NATO-tagság megszavazása igencsak súlyos szorulást okozott a kormánypártnál, hiszen már több hónapja nyögnek felette. Most a szolnoki Balla György magyarázta meg a lehetetlent, disznónak nevezve an bloc Brüsszelt.

Tovább szívatja nyugati partnereit a Fidesz, mert ők ezt élvezik. Finnországgal és Svédországgal rugóznak és feszítik a végtelenségig a húrt Orbánék. Azt akarják megbosszulni, hogy ezek az országok lényegében despotának tartják az orbáni rendszert és ez bizony Orbánt és körét teljesen felháborítja. Most azonban itt a visszavágás lehetősége, most igazán megmutathatják a magyar vircsaftot, azt, hogy milyen is az igazi bot a küllők között.

Újabb céldátumot tűztek ki a kormánypártok a svéd és finn NATO-csatlakozás ratifikálására. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Fidesz március 31-re tolja a két ország felvételét támogató előterjesztés parlamenti megszavazását, írja a hvg.hu a csütörtöki házbizottsági ülésről szerzett információira hivatkozva.

A már tavaly nyár óta tartó halasztgatás legújabb fejezetét Balla György, a Fidesz frakcióvezető-helyettese most azzal magyarázta, hogy

„Brüsszel hazudik, mint a disznó”.

Hogy ez, ha még igaz is volna, hogyan függene össze a svéd és finn NATO-tagság kérdésével, azt talán maga Balla se tudná elmagyarázni: a NATO és az EU két, egymástól független szervezet.

Ezzel kibukott a szög a zsákból, ugyanis a Fidesz eddig azt bizonygatta, hogy nem az Európai Bizottság zsarolására használja a NATO-s szavazás folyamatos tologatását.

Forrás: 444.hu

Kapcsolódó cikkek