Hatalmas szélben oltották az abonyi ház lángoló tetőszerkezetét

Megosztás

A viharos erejű szél miatt folyamatosan dolgoznak a tűzoltók az ország több vármegyéjében. Leginkább Pest vármegyében és Budapesten okozza a legtöbb gondot az időjárás, de hazánk más pontján is károkat okoz a szél.

Délben több mint százhúsz helyre várták a tűzoltók segítségét az országban úttestre, vasúti sínekre, lakóépületekre dőlt fák eltávolítása, vagy éppen elszakadt elektromos vezetékek és távközlési szolgáltatói kábelek miatt.

A fővárosban, a délelőtti órákban a X. kerületi Keresztúri úton leszakadt egy villanyoszlopra rögzített közlekedési tábla, három-négy méter magasan jelentett veszélyt. A VIII. kerületi Vajdahunyad utcában egy autóra dőlt egy kerítés. A II. kerületi Máriaremetei úton az uszoda tetejét bontotta meg a szél.

A Nógrád vármegyei Nagyoroszi térségében, 2-es főút melletti vasúti szakaszon a sínekre dőlt egy fa.

Heves vármegyében, Vámosgyörkön is a vasúti sínekre dőlt fa akadályozta a forgalmat. A Kálló és Verseg közötti úton a Verseg felé haladó sávot foglalta el egy kidőlt fa, de Tahitótfalu és Pócsmegyer között is fa dőlt az úttestre.

Egerben, a Kocsis Bernát utcában két gépkocsira dőlt egy fa, míg

Jászberényben, a Lehel vezér téren a gimnázium lemeztetejét bontotta meg, valamint a cserepeket fújta le a szél.

Kora délután egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete égett teljesen Abonyban, az Október 6. utcában. A ceglédi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, három vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat.

Kapcsolódó cikkek