Úgy fest, Orbán az olaszoknál tanuló lányához ruccant ki a honvédségi géppel

Megosztás

Így már jobban érthető, miért nem menetrendszerinti járattal repül soha a miniszterelnök és a NER-lovagok. Belefért egy néhány napos kis szabadság Olaszországban, ehhez közpénzből fizetett honvédségi repülőgépeket (többet is) felhasználva. Jól megy az országnak, nem kell csökkenteni a kiadásokat, erre is milliók folytak el.

Lesifotókból derült ki, hogy Orbán Viktor és Lévai Anikó Firenzében és Velencében is járt néhány napja.

Orbán Viktor egyik lánya Firenzében tanul Erasmus programmal, ezért szállt le ott a honvédség gépe, hazafelé Egyiptomból – írta a Twitteren Stefano Bottoni olasz-magyar történész.

Úgy tudja, Orbán lánya a második félévét tölti kint.

Az ügyről Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is posztolt, akinek a forrásai szintén megerősítették, hogy Orbán lánya most éppen kint tanul, tehát Hadházy is azt feltételezte, hogy a miniszterelnök látogatóba érkezett.

Az út azért keltett ekkora feltűnést, mert – ahogy már említettük – Orbán részben a honvédségi gépet használta.

A miniszterelnök ugyanis február 27-én utazott Egyiptomba tárgyalni az Airbus A319-es típusú honvédségi csapatszállítóval (a delegáció másik két repülővel ment). A gép március elsején indult vissza, azonban már ekkor feltűnt, hogy nem egyenesen Magyarországra jött, hanem egy kisebb kitérővel leszállt Pisában, majd rövid várakozás után elindult Budapestre.

A sajtóhoz pedig néhány nap csúszással eljutottak azok a képek, amik a miniszterelnökről Firenzében készültek. Ezeken Orbán a feleségével, Lévai Anikóval látható. Később – a 444.hu olvasói fotója alapján – Velencébe ment Orbán és Lévai.

Hadházy úgy kommentálta, hogy „a kormányfő egy családi program miatt tett kitérőt, ami csak a repülőgép üzemeltetési költségét tekintve legalább 3–4 millió forintba került az adófizetőknek. Havasi Bertalan: „Orbán Viktor magánprogramon volt Olaszországban”, a program részleteiről pedig nem tud tájékoztatást adni.

Kapcsolódó cikkek