Áprilisban jön a Ceglédi Utcazene Fesztivál

Megosztás

Ahogyan minden évben, idén áprilisban is megrendezik Cegléden az Utcazene Fesztivált, amelyen számos helyszínnel és több színpaddal várják az érdeklődőket a különböző zenekarok és táncos produkciók.

A 2012-ben életre hívott ingyenes programot a Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat szervezi azzal a céllal, hogy a környék tehetségei megmutathassák magukat. Az egész városon átívelő hangos túrán útközben több zenész köszönti a járókelőket. Esténként a kis- és a nagyszínpadon pedig népszerű zenekarok koncertje zárja a városi programok sorát. A Városalapítók Napi Forgatagában a Régi Idők Piacztere, a kirakodóvásár, valamint a népi játékok mind-mind Cegléd múltját idézik változatos szórakozási és kikapcsolódási lehetőségekkel. 

Az idei pontos program még nem ismert, de már várják az amatőr énekesek, zenészek jelentkézését a fesztiválra. Jelentkezni 2023. március 22-ig lehet ide kattintva.

A bejutott versenyzők elbírálása majd közönségszavazással és egy szakértő zsűri segítségével történik. Tavaly a közönségdíjat az Egy5egy vitte el, akik a Tajti Music Hangszerpláza ajándékát kapták. A zsűri pontszámai alapján az első helyezett az OliverFromEarth lett, ők pedig a Nemzedékek az Alföld Kapujában alapítványtól 150 ezer forintot kaptak; amit felajánlottak a második helyezettnek, az Elek Zenekarnak.

A 2022-es díjátadó (Kép: Cegléd Város oldala)

Kapcsolódó cikkek