Súlyos testi sérülés van a daruszentmiklósi csecsemő testén, akit a kerti vécébe dobtak a születése után

Megosztás

Az udvaron szülte meg, majd a kerti WC-be dobta újszülött gyerekét egy nő, aki szerda reggel fél 4-kor állított haza, véresen és önkívületi állapotban. A párja azonnal mentőt hívott, írja a Kékvillogó.hu.

A többgyerekes családanya még a rokonai előtt is titkolta a terhességét és a kórházban is azt mondta, hogy aranyere van és nem szült. Így mivel nem árulta el időben hova rejtette újszülöttjét, már nem tudták megmenteni az ártatlan életét. A Fejér megyei rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. 

A helyiek szerint szúrt sérülést találtak a halott kisbabának a nyakán. A Tények információi szerint a brutális eset óta a nőt egy pszichiáter is megvizsgálta, aki szerint az anya felfogta, hogy mit tett.

„Az orvos azt mondta, a nyakán volt a köldökzsinór és az oldalán találtak egy kis lyukat. S nem tudják, hogy az mitől keletkezett. Ennyit hallottunk. Betegszabadságon volt itthon állítólag. Mondta a férje, hogy az aranyerével van valami gond”

 – ezt mondta az egyik helybéli.

A Tények információi szerint a baba nyakának az oldalán volt az aprócska lyuk, így az sem kizárt, hogy az anya nyakon szúrhatta a születése után a gyermekét, majd a köldökzsinórral rejtette el a mélyedést – írja a Bors.

Az egész házat és az udvart is átkutatták, végül a sufni mellett találták meg pár óra múlva. Ekkor viszont már nem lehetett megmenteni a kicsi életét, mivel teljesen kihűlt.

Az apa azt állítja, hogy nem tudta, hogy párja terhes. Szerinte a nő ezt az egész család előtt titkolta. A hírt a rendőrségség is megerősítette, a hatóság büntetőeljárásban vizsgálja az esetet.

Reggel fél négykor a párom bejött a szobába, nem tudom, hogyan sikerült neki. Csupa vér volt, nem tudtuk, mi történt”

– mesélte a férfi.

Pár hónapja Baranyában hagyta sorsára a gyermekét egy nő: szülése után, felelőtlenül, magára hagyta csecsemőjét az a horvát nő, aki egy szőlőskertben adott életet kislányának. A csecsemő több mint 24 óráig volt egyedül, összecsípték a bogarak, kiszáradt, nem kapott táplálékot. Amikor a rendőrök rátaláltak, még élt. Végül mentőhelikopterben halt meg. 

Kapcsolódó cikkek