Lehajolt a két katona a földön fekvő férfihoz és nem felejtik el, amit láttak

Megosztás

Segítségnyújtásban vettek részt a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár katonái. A napokban kora este, az egyik szolnoki áruház parkolójában történt esetről a MH Kiss József 86. Helikopterdandár – hivatalos oldal számolt be.

Domány Loretta őrmester és Csontos Dániel tizedes esti vásárlásukat követően, egy fiatal járókelőre lettek figyelmesek, aki egy magatehetetlen férfinak próbált segítséget nyújtani a parkoló gépjárművek között, a hideg időben.

A két katona megszólította az 59 éves, földön fekvő, vérző fejű férfit, aki zavartan elmondta, hogy elesett és beütötte a fejét.

A sérült a jobb szeme fölött erősen vérzett, így a segítségnyújtók haladéktalanul elkezdték a vérzéscsillapítást, amelyhez felhasználták a közelben lévő gépjárművük elsősegély dobozának tartalmát.

Ezzel párhuzamosan értesítették az Országos Mentő Szolgálat munkatársait és a mentők kiérkezéséig a sérültet betakarták izofóliával, megnyugtatták és folyadékpótlást biztosítottak számára.

A szakszerű ellátás sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy Csontos tizedes éppen az adott héten hajtott végre harctéri életmentő megújító tanfolyamot Szolnokon, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakembereinek közreműködésével.

Forrás és fotó: MH Kiss József 86. Helikopterdandár Facebook

Kapcsolódó cikkek