A legjobb francia filmek Szolnokon

Megosztás

A Velencei, a Cannes-i, a Berlini és a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjából több film és díjnyertes alkotás is szerepel a kínálatban.

A Francia Intézet által idén is megrendezésre kerül a Frankofón Filmnapok. A legújabb, díjnyertes filmek közül számos alkotás megtekinthető a TISZApART Moziban is, egészen március 12-ig.

A 13. Frankofón Filmnapok kiemelt helyet szán a nőknek, akik több bemutatott filmben is fontos és központi szerepet játszanak: Annie és a harag, Dalva, Konyhafőnök, Jeanne-t mindenki szereti; és a női rendezők is hangsúlyosan jelen vannak a válogatásban. Többek között olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, mint Isabelle Huppert, François Cluzet, Chiara Mastroianni, Matthieu Kassovitz, Virginie Efira, Charlotte Gainsbourg és Romain Duris, Louis Garrelt pedig rendezőként is megismerheti a magyar közönség.

Idén leginkább a francia nyelvterület sokszínűségét hangsúlyozza az esemény: a belga, kanadai, koszovói, marokkói, román, svájci, tunéziai filmek – és természetesen egy magyar film is bekerült a programba. A Merre jársz, Bojangles? -t Virginie Efira és Romain Duris főszereplésével, a Vádat Charlotte Gainsbourg-ral, a Caravaggio árnyékát Isabelle Huppert-rel, Rodrigo Sorogoyen rendezésében a Szörnyetegeket, amelyet 9 Goya-díjjal jutalmaztak, vagy az Családban marad című filmet Louis Garrellel.

Fotó: TISZApART Mozi

Kapcsolódó cikkek