Szolnokon visszahozták a szocialista időket idéző társadalmi munkát

Megosztás

Mindig öröm hírt adni a város tisztaságát, rendjét érintő kezdeményezésekről, pláne ha annak “főkolomposai” a helyi fiatalok: Szolnokon a tenni akaró fiatalságot folyamatosan bevonjuk a város fejlesztésébe, ha a fenntartható jövőről, a környezetünk védelméről van szó.

Ezt közölte Szalay Ferenc. A szolnoki polgármester közösségi oldalán dicsekedett azzal, hogy ilyen együttgondolkodás eredménye a „Fogadj örökbe egy játszóteret” címmel indított akció is, melyet a Szolnok Városi Diákok Tanácsa ötlete nyomán a Városüzemeltetési Kft hívott életre.

Hozzátette, tizenegy köznevelési intézmény, rengeteg diák és tanár csatlakozott a programhoz, ami Szolnok gyönyörű játszótereinek folyamatos gondozását, egyúttal a tindédzserek edukációját is jelenti. Ezek alapján a Malom úti játszótér gazdái már megvannak.

Hogy mit is jelent a játszóterek örökbe fogadása kapcsán a tinédzserek edukációja, nem tudni, ahogy azt sem, mennyire szívrepesve tették magukévá a fiatalok azt, amit amúgy a városüzemeltetés vagy más szerv fizetett dolgozóinak lenne feladata elvégezni…

Nyitóképen Tasnádi Zoltán fideszes körzeti képviselő, aki az akció kapcsán szólalt meg.

Fotó: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek