Letartóztatásban a megrögzött jászladányi tolvaj

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség lopás bűntette és lopás vétsége miatt indítványozta annak a jászladányi férfinek a letartóztatását, aki az elmúlt hetekben négy alkalommal is lopott Jászladányon, de végül lebukott.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 26 éves férfi januárjának vége és február 21-e között Jászladányon egy lakatlan ingatlanba a bejárati ajtó befeszítését követően bement és onnan radiátort, gázkazánt, bútorokat lopott el.

A férfi februárban egy helyi kisboltba kétszer is visszatért lopni. Az élelmiszerüzletbe mindkét alkalommal az ablak betörését követően jutott be, és onnan élelmiszert, alkoholt vitt el.

A fiatal férfi február 14-én megjelent egy jászladányi lakóház előtt, és bekiabált, hogy adjanak neki kölcsön pénzt, de miután visszautasították, mérgében fenyegetőzött, majd belökte a nagykaput és a teraszon lévő hűtőből ellopott 5 kg húst.

Végül, február 21-én a helyi töltőállomás ablakát betörve lopott el onnan chipset és alkoholt, amit az utcán kínált, és így bukott le.

A lopások során összesen 702 ezer forintnyi értéket tulajdonított el.

A férfi korábban négy alkalommal volt vagyon elleni bűncselekmények miatt büntetve, és jelenleg is két másik büntetőeljárás folyik vele szemben.

Az ügyészség indítványa szerint a különös visszaeső férfivel szemben fennáll a szökés és elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye is.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és február 23-án elrendelte a férfi letartóztatását, a gyanúsított a végzést tudomásul vette, a kirendelt védője az ülésen nem vett részt, így a döntés nem végleges, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezt a tájékoztatást adta.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/utcan-kinalta-a-lopott-alkoholt

Kapcsolódó cikkek