Álomváros diákoknak – pályázatot hirdetett a Levegő Munkacsoport

Megosztás

Egyes felmérések szerint az Alfa generáció tagjai elkötelezettek a szennyezésmentes, zöld jövő iránt. A Levegő Munkacsoport ezért kreatív pályázatot hirdetett meg a felső tagozatos, általános iskolás diákok számára „Milyen városról álmodsz?” címmel, hogy megismerje gondolataikat az őket körülvevő környezetről. A város nem csak a jelennek épül, a felnövekvő generáció lesz használója, ezért fontos a véleményük már ma – olvasható a társaság közleményében.

A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a városokban tapasztalható negatív környezeti hatásokkal szembeni lépések szükségességére. A különböző mértékű kihívásokra egyedül nehéz megoldást találni, azonban mindenki véleménye számít, így a legfiatalabbaké is. Innovatív ötleteikkel segíthetik a klímavédelmi célok megvalósulását, persze ehhez át kell adnunk nekik a környezetvédelmi alapelveket.

„A pályázatra felső tagozatos, általános iskolai diákok nevezhetnek egyénileg vagy maximum 3 fős csapatban, akiknek olyan „álomvárost” kell megalkotniuk, ami fenntarthatósági és környezeti szempontok alapján is ideális számukra. Három kategóriából választhatnak a nevezők, így aki szeret festeni, építeni vagy digitálisan alkotni, mindenképpen érdemes elindulnia. Az előzsűrizés során a legjobbnak ítélt alkotások online versenybe kerülnek, ahol szavazás dönt az első három helyezettről kategóriánként. A nyertesek pedig értékes ajándékutalványt kapnak” – mondta Szegő Judit, a civil szervezet projektvezetője.

A pályázati kiírás itt érhető el.

Kapcsolódó cikkek