Százmilliókkal többet nyelnek el a beruházások

Megosztás

Kénytelen volt a kormány közpénzből számos beruházás költségvetését biztosítani a befejezés érdekében. Például a mezőtúri térségben a megemelkedett építőipari költségek miatt plusz forrásokat kellett biztosítani a sikeres megvalósítás érdekében.

Ilyen az ipari park fejlesztése Mezőtúron, ami eredetileg 430 millió forint lett volna, de 698 millióra jött ki.

A projekt keretében a mezőtúri Ipari park infrastrukturális fejlesztése valósul meg, mely két, építéssel összefüggő projektelemet tartalmaz. A közmű fejlesztése keretében útburkolat, víz-, szennyvíz- és gázvezeték-hálózatok, elektromos hálózat, valamint csapadékvíz-elvezetés fejlesztése valósul meg. A projektben továbbá szolgáltató és kiszolgáló műhelyt alakítanak ki.

A törökszentmiklósi városi bölcsőde bővítése eredetileg 676 millióba került volna, de most már 936 millióba kerül. A projekt keretében a bölcsődei férőhelyek bővítését tervezik egy új épület építése révén. A fejlesztés eredményeként a jelenlegi 54 férőhelyes bölcsődei intézmény további 52 férőhellyel bővül.

A kelet-nyugat kerékpárút megépítése Mezőtúron kezdetben közel 462 millió forint lett volna, de végül 544,5 millióra sikeredett.
A beruházással az önkormányzat a település már meglévő kerékpárforgalmi létesítményeinek felújítása mellett új kerékpárutak építését is tervezi. A fejlesztéssel 3295 méter kerékpárforgalmi létesítmény kialakítása valósul meg.

Forrás: Herczeg Zsolt Facebook

Kapcsolódó cikkek