Megszoktuk: hazudott a TV2, az Origo és a Ripost is, Donáth pert nyert a kormánymédiumok ellen

Megosztás

Már szinte alig telik el hét, hogy ne mondaná ki a bíróság, hogy valamelyik Fidesz-közeli médium valótlanságokat állított és ezzel lejáratott egy-egy ellenzékit. Ezúttal Donáth Anna nyerte meg a perét az említettekkel szemben. De minden megy tovább és ezt is mi fizetjük. Az ország, ahol következmények nélkül tehetünk meg bármit, ha felülről védenek.

Lezárult a több éven át tartó pereskedés, amelyet Donáth Anna indított a kormánysajtó több orgánuma ellen, mert azok 2019 nyarán több lejárató cikkben támadták. „Csak a szokásos történet: hazudtak, ahogy mindig is hazudni szoktak, mi pedig nem hagytuk annyiban, ahogy soha nem hagyjuk annyiban az igazságtalanságot. A bíróság most jogerősen is kimondta: hazudott a TV2, az Origo és a Ripost a rólam készült lejárató anyagaikban” – írta a Facebookon közzétett bejegyzésében a Momentum politikusa.

A propagandalapok írásban kötelesek bocsánatot kérni, a TV2-nek pedig a Tények-ben kell beolvasnia a bocsánatkérését, ezen túl 4 millió forint kártérítést kötelesek fizetni. „Csepp a tengerben ez a propaganda hazugságáradata ellen. De hogy legyen valami értelme, úgy döntöttem, a propaganda hazugságainak büntetését emberséges célokra fordítom és eladományozom” – írta a politikus.

Donáth Anna azért perelte be a kormánysajtó több orgánumát is, mert azok 2019 nyarán olyan cikkeket jelentettek meg róla, amelyek szerint az apja, Donáth László munkahelyén egy lányt zaklatott szexuálisan. Természetesen nem történt ilyen.

Kapcsolódó cikkek